Shopping Cart

No products in the cart.

Ahmad Isa

Ahmad Isa

HENYAK SAMPAI LUNYAI 🔥🔥🔥

Kembara kalini berbeza dengan kembara ‘honeymoon’ kami pada tahun 2016. Kembara kalini saya pasti ujiannya pasti lebih hebat asbab tujuannya ibadah Haji. Itulah perjuangan. Perjuangan untuk langsaikan rukun islam ke-5. Berjuang hingga ke nafas yang terakhir. 🔥 Tak dapat pergi…

Berbeza pendapat adalah satu anugerah?

Nak dengar cerita tak? Masa kami kat Myanmar dulu, kami jumpa dengan geng anti-hadis.. Diorang ni percaya Al-Quran je & tak percaya hadis. Masa bersembang dengan diorang ni, rasa nak marah je, darah naik sampai ke kepala! Geram! Cerita dia…

Kenapa Mendengar Lebih Penting Dari Bercakap?

Nak tahu tak? Saya & isteri pernah bergaduh masa kat India sebab salah faham. Banyak kali berlaku. Biasalah, bak kata Arwah P.Ramlee.. “Sedang lidah lagi tergigit, ini pula suami isteri..” Masa tu, kami tertinggal keretapi di New Delhi. Adilah tunggu…

EPISOD 13 : PERAK – STRESS! NAK KENA BUAT APA?

Alhamdulillah syukur.Hari ke-3 kami bermalam di dalam khemah di Kem Site Pak Abas….Keesokan harinya, kami bangun awal untuk mandi & solat subuh.Tandasnya terhad.Jika bangun lewat, memang kena beraturlah jawabnya.Apa yang best kat kem site ni, mereka sediakan surau yang besar…

EPISOD 11 : PERAK – BAYANGAN GURAUAN

EPISOD 11 : PERAK – BAYANGAN GURAUAN  “Siapa tu bang?” tanya Adilah. “Entah, tak sempat tanya nama” beritahu saya.MasyaAllah Tabarakallah. Disaat kami lapar tak jumpa kedai makan, Allah swt hantar seorang lelaki untuk berikan cokelat & 100 plus untuk kami alas perut….”Siapa…

EPISOD 10 : PERAK – Lelaki Misteri

EPISOD 10 : PERAK – Lelaki Misteri  “Jauh tak perjalanan kita harini yang? tanya saya. “Dalam 64km je bang” beritahu Adilah. “Ok la tu, sebelum Maghrib sampai lah” kata saya….”Yang, dah pukul 1 petang ni, jom makan..” ajak saya pada Adilah selepas…

EPISOD 9 : PERAK – Jumpa Overlander Otai.

EPISOD 9 : PERAK – Jumpa Overlander Otai.  Pelik ni. “Masa beli kat pasar, ikan ni dah direbus, masa dihidang di restoran dia goreng ikan rebus tu, sebab tu dipanggil ikan rebus..” terang Ustaz Naim. “Ooo faham..” Tak kisahlah rebus ke goreng ke,…

Episod 7 : PERAK – Maaf, duit kau tak laku!

EPISOD 7 : PERAK – Maaf, duit kau tak laku! “Siapa nak ikut jelajah sekali pusing Malaysia?” tanya saya kepada 6 orang team saya.4 daripada mereka angkat tangan. 2 lagi tak ikut, hanya bantu dari pejabat di Sabak Bernam sahaja.…